chanel replica uk
chanel replica handbags
fake swiss watches

O nama             (video)     

(Odaberi fotografiju)

 
Početna stanica

 

O nama

 

Biljke

Životinje

Gljive

Alge

Vugrovec

Okoliš

 

 

Knjiga
gostiju

NOVO

Linkovi

 

 


Ja sam Mladen.

Od 2004. g.
se bavim pronalaskom, fotografiranjem, spašavanjem gmazova, naročito zmija, u vugrovečkoj okolici te susjede educiram o njima i koji put im donesem pokazati "ulov". Sve nađene životinje vratim na mjesto pronalaska osim ako su preblizu ljudima koji ih se boje i/ili ih ubijaju. Tada ih preselim malo dalje na sigurnije mjesto.

Od 2007. godine član sam Hrvatskog herpetološkog društva - HYLA i surađujem s ljudima iz Parka prirode Medvednica i Parka šume Maksimir.

Uz sve to me privlači entomologija, naročito kornjaši isviram i gitaru.

2008. godine upisao sam studij biologije, PMF Zagreb i 2014.g.  sam stekao naslov magistar eksperimentalne biologije (zoologija).

Još pogledajte moje video filmove na YouTube kanalu: MlaZad
i moje stranice Zmije Hrvatske.


 

Moja mama Vesna je luda za pticama. leptirima i samoniklim orhidejama onoliko koliko sam ja lud za zmijama. Voli uzgajati cvjetnice i začinsko bilje.

Ona je zaslužna za najveći broj fotografija na stranicama te za vizualni dizajn, uređivanje i objavljivanje ovih stranica.  
 


    

Moj tata Mario se pomalo bavi svime i svačime: zajedno smo napravili hranilišta i gnijezda za ptice (stanari su se uselili ubrzo nakon postavljanja). Održava livade i šikare, pronalazi rijetke biljke i ptice, čak i miševe, održava "ceste" i našu vikendicu. Uzgaja povrće i žitarice te nabavlja sjemenke za ptice.
Izvrsno uočava zanimljive primjerke flore i faune na našim dugim šetnjama.   

 

Moja sestrična Jelena diplomirala je ekologiju na biološkom odsjeku PMF-a Njoj pripisujemo identifikacije brojnih vrsta biljaka, leptira, čak i "sadržaja" nekoliko sovinih gvalica.

Trenutno se stručno usavršava na poslijediplomskom studiju mikrobiologije.  
Lord
je bio naš poseban prijatelj i glavni povod zbog kojega smo počeli od 2000. godine skoro svaki slobodni dan dolaziti na "grunt" i intenzivno promatrati, čuvati i bilježiti prirodu oko sebe. Od svoje smrti 2011.g. nam jako nedostaje.

Pogledajte još Lordovih fotki i videa:  Lordov spomenar